Menyusu malam

Salam nak tanya, sy new mom & baby baru 4 bulan. Anak kdg kdg mlm tidur smpai 6-7 jam tidur & tak menyusu. Patut ke sy kejut dia utk minum susu atau biarkan sehingga dia sendiri bgun nk susu?

2 Các câu trả lời

tkyah kejut. fokuskan nyusu siang.. sekarang mommy kejut nnti anak jd habit oo time ni kena bangun, nanti mommy plk pening kepala anak asyik bangun malam😆 if mommy pumping kena jaga jadual pam mlm la nanti susu drop, tp kalau direct bf je tk payah risau, if takut bengkak boleh marmet je kejap esok boleh bg susu marmet tu kt anak, or simpan freezer sempat la nti 6m anak mula mkn blh letak ebm tu dlm mknn anak.

4bulan ye? xpe, biarkan je dia tidur xperlu kejut .. nnti dia lapar dia bngn sendiri .. 🥰🥰🥰

4t trước

klau nak kjut pun boleh sis .. tp dah 4bulan xyh risau sgtt dia tidur lama malam2 .. klau nb-2bulan mmg kena nyusu 2 3jam skli .. 4bulan xpe dah, sbb size perut dia besar sikitt dah, mksdnya skli minum susu boleh msuk byk dlm perut, so mmg akan kenyang lama 🥰