susu baby

Salam nak tnya ada x kt sini baby bru je lahir terus susu botol?sbb puting susu x timbul jdi baby tak ble hisap sgt..

1 Trả lời

Kalau puan ada niat utk susukan bby puan fully bf sy sarankan puan bg jgk bby isap...sblm bg puan usap2 sket nopple bg dia timbul sket....nanti bila bby dah dpt suck je bby akn dpt susu... Sy xnasihatkan puan bg botol pd awl kelahiran melainkan puan mmg berniat utk ajar dia mnum thru botol.... Kalau puan nk fully bf with df amatlah xdigalakkan...pemberian susu botol awl kelahiran boleh buatkn bby confius nipple n bby akn reject utk df kemudian hari😊