Keguguran...

Salam, nak tanya...kalau ada satu ketulan besar keluar dari faraj macam hati ayam hancur n berselaput, tu kira gugur ke? Saya ingatkan period biasa..tapi darah tak hanyir...petang ni baru keluar😭#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

8 Các câu trả lời

Sy masa 7week turun ketulan begitu, dan disahkan gugur oleh dc swasta. Jadi sy ke hospital cakap keguguran. Bila wad kecemasan scan, tengok dlm kantung tkde degupan jantung. Wad kecemasan refer ke labour room utk tindakan lanjut. Nak jadi rezeki. Alhamdulillah, dr di labour room scan masih ada degupan jantung dan normal. Skrg nak masuk trimester ketiga. Semoga ada rezeki pn & suami. Mohon doakan sy dan baby selamat ya.

Waalaikumussalam. Jadi pada saya keluar ketulan dan darah memang bau period. tu pun selepas 2 bulan saya tak datang period. saya pergi klinik terus doc scan mmg sahkan keguguran. tapi kuasa Allah, 2 minggu lepas tu, saya asyik lapar dan pelik. hati kuat nak check upt. upt positive. dan mmg scan saya pregnant. Sekarang Alhamdulillah baby pun dah start kicking semua. Saya doakan ada keajaiban buat Puan.

1y trước

Ya ka puan..Allahuakbar, saya pon macam puan period tak datang dua bulan n now gugur...semoga ada rezeki saya nanti🥹...terima kasih atas doa🥰

Darah stop atau tak bila awak keluar ketulan tu,mcm sya gugur 8minggu mmg ada satu daging kluar lps tu drh non stop ya,better pg hospital bwk dgg tu cnfrmkn,n blh buat scan

Try check upt sis. Kalau gugur, upt akan positif. Kalau upt negatif, period lah tu. Period pun ada je ketul2 😊

check upt. jika +ve kemungkinan gugur. Jika -ve, bukan gugur tp selaput endometrium shj

1y trước

Haah tadi nurse buat upt jugak and -ve....doktor dah ambil darah, nanti tunggu keputusan

ambil gambar or bawa ketulan tu ke klinik . mintak doc scan untuk confirmation .

Boleh jadi haid, ada je rupa begitu

segera ke klinik atau hospital