Suggestion susu

Salam, nak tanya susu formula yg mana sesuai utk newborn? Anak sy minum s26, tp susah nak berak..ni dah 2 hari tak berak..please help

9 Các câu trả lời

sy dh try 3 jenis susu. 1. dupro- baby xberak so kuning makin tinggi 2. tukar dutch baby- baby muntah tapi berak elok 3. tukar lactogen- mula2 minum ngam dgm baby berak ok xmuntah tp lama2 jd cirit birit 😒 4. tukar dupro balik- terus serasi dgn baby. berak sehari skli kira ok lah. warna taik kuning n jenis lembut ja taik. so sy stick dgn dupro sja buat masa skrg.. kedepan2 xtahu lah masih sama ka x

saya awal2 bagi enfalac tapi macam selalu muntah2.. entah kenapa... terus tukar S26.. macam selalu kembung dan susah kentut... terus tukar Dupro, Alhamdulillah elok.. kentut pun sering.. berak sehari sekali oke lah tu..

baby ni kene selalu try n error susu utk dia. ada yg sesuai utk baby lain, maybe tak sesuai utk baby kita. kalau sy startkan dgn susu yg hrga murah dulu, kalau tak sesuai baru kte tukar ke susu yg lebih mahal.

1y trước

betul

saya bagi simlac sesuai berat pun Naik berak pun ok . sbb anak sye pramatang masa lahir 1.5 kg..skrng dah 2 bulan 20hari berat dah Naik 3kg...tapi kdng2 X sesuai untk semua bby ,Susu error kena try

6mo trước

prnh bagi total comfort ,anak jadi Masalah constipation 2 3 Hari x sesuai untk dia

guna lactogen je sis..murah pun murah,anak sy sesuai.. alhamdulillah..kuning baik lepas 10hari minum susu tu...

wslm, sy cuba dutch baby, alhamdulillah serasi. bancuh betul² ikut saranan.

saya guna similac. alhamdulillah okey sampai sekarang.

Saya guna Frisolac cepat turun kuning.. Berak pun ok

Saya guna frisolac biru tu hari2 baby berak.