Scan

Salam nak tanya mommy2 semu GS dengan GA dalam scan tu apa maksud ? tu ke ukurn dan minggu kita sebb saya dah dua kali scan doktor cakap nampk kantung saja tp bila tengk kt scan GA dan GS beza

Scan
1 Trả lời

GA ni gestational age. Mksdnya umo kandungan GS ni gestational sac. Mksdnya kantung kandungan. Yg ni more kepada ukuran kandungan rsenya

5y trước

Kt swasta pon kalau tk nampak kt perut.. dia scan bawah jugak.. jgn risau.. tk rasa pape pn.. tk sakit langsung.. lg puas hati ada la.. sbb gmba lebih jelas