Bayi kurang bergerak ..

Salam ... Nak tanya mommy-2 semua la .. kalau dah nak dekat due date memang baby kurang gerak ke macam mana ye ? Tq ☺️

8 Các câu trả lời

Kalau dlm ms 12jam xckup 10kick ..better sis pegi hsptl chck..tkut nti xckup kiraan...mebi sumthng wrong sumwhere.dkt bby...dia de risiko trbelit tali pusat sblm lahir... Or lemas ke... or air ketuban kita xckup ke..memcm leh jd..at least klu sis g chck leh tw cmne n xde rs risau sgt memikir mcm2... 😉✌Mg d prmudahkn sgala urusan.mommies nti ea..aamiin..t8 care

Aah memang kalau nak due date baby mmg kurang gerak sbb dah size dia dah padat. Sy selalu kalau baby kurang gerak, sy letak tapak tangan kt bawah perut utk rasa jantung dia... Pastu baru rasa okey 😅

Yes.. sebb baby dah besaq n dia payah nk memusing n bergerak.. tp still kena monitor. Kalo x bergerak better p hospital okk dear

klu kiraan baby dlm 12 jm ckup 10x normal tu sis..tpi klu tda better sis rujuk dgn doc

Eya Tp msti cukup 10 gerak la dlm 12 jm

Nasihat sy segera ke hosp check sis.

Iya gtu la tu...

Kurang sebab dah kurang ruang untuk dia dalam tu, dah membesar full size, tapi still cukup 10 kiraan dalam masa 12 hours.