Folic Acid n Obimin

Salam nak tanya klau dh makan obimin waktu pagi tapi sebelum tu minum susu dulu 1jam kemudian bru mkn obimin,perlu ke mkn folic acid lagi? Sebab saya bru 5weeks n lps pergi klinik luar doc bg obimin je

2 Các câu trả lời

Kena gap lepas makan obimin.. sekurang nya 2-3jam.. tapi awk jgn stress2 lah duk pk timing nk telan ubat tu.. asalkan awak makan je hari2.. jgn skip.

Tak perlu. Dalam obimin dah ada folic acid. Sebab tu doktor tak bagi folic acid.

2y trước

awak kena gap sekurang2 nya 3jam selepas/sebelom pengambilan ubat obimin. utk ubat tu serap dlm bdn kita