buai baby 2 bulan

salam, nak tanya ibu2 dekat sini. ada tak yang bagi anak buai usia 2 bulan. saya betul2 nak tahu ada kesan mudarat ke? anak saya asal celik mata je nak dukung. saya pulak kurus je tak larat dah nak dukung sampai salah urat dah tangan. saya bagi buai dekat dia kalau tak sebelum ni tidur pun nak tidur dekat bahu saya. letak je dia celik mata 😭🥺😢

4 Các câu trả lời

sy bg ank buai dari dlm pantang lg sis. sbb ssh sy nk g blik air nk g makan nk g mana2 kalau asyik berkepit je. smpai skrg duduk dlm buai . kdg2 lama jgk dy tido kdg2 skjap tgk keadaan. kalau dy bgunnpun sbb dy rse xselesa dkt pampers ataupun nk menyusu. kdg2 ssh jgk nk ltk balik dlm buai sbb dy kalau siang tido kejap2 je. kalau suami ltkk dlm buai lama bebenor tido. kalau sy ltk dy dh ngs sbb sy biasakan menyusu smbil baring😅

2y trước

smelah sy pun ank prtama😅 tp mk sy ckp keenam enam ank dy bg tido dlm buai . ssme sis🥰 slow2 dlu xpe. nnti bert dia dh naik xpela.

wsalam. sy bg buai..skrg ank 2 bln .xlarat la nk dodoi2 berat powm dh 5.3kg..lgpowm dia nyusu fm..jd bila dh knyg powm ssh nk lelap ..stkt ni ank sulong dlu brbuai jgk smpy 9 bln je. pstu dia sndri xnk buai...bg sy xde mudarat powm..bkn kite dodoi kuat powm. cuma nk g jln je la ssh ckit..tp kena pntau skmo la ank dlm buaian tu..tkut termnth ke trsedak ke.

2y trước

thank you share. saya anak first, bagi buai risau, bagi puting risau. ni ada comment dari org yg ada pengalaman kurang sikit risau. tq tau

Untuk baby susah lelap mmg susah la kalau takde buai. Takkan nak ngempeng je 24 jam. Kalau awak tak tahan, mmg bagi jela buai. Sy pun lepas 2 bulan dah give up n bagi je buai. Tapi skrg lepas dua minggu buai, dah tak nak plak buai. Skrg tghn pening tak tau apa lg cara nak bagi dia tidur selain mengempeng 😵‍💫

2y trước

fahammmmm sangat. anak saya pun seminggu je nam buai. sekarang dia 2 bulan asyik nanges je. meraung raung pulak tu. dah mati kutu saya dengan husband tak tahu nak buat apa dah. dengan saya2 sekali nanges kadang tu

Saya start bagi lepas pantang. Okay je, & kdg kdg anak tak nak pun tidur buai, nak tidur katil. Mcm orang dewasa T_T

2y trước

Haha sama la, saya pun anak 1st jugak. Takpe semua ada pros & cons dia. Baby pun lain lain.