Bahaya ke GBS ni

Salam nak tanya ade tak petua atau ubat untuk hilangkan GBS. Sya punya GBS warna pink bila pergi hospital dokter kata macam ini lah warna GBS. Dokter ada bagi ubat masuk ke dlm rahim lepas selang sehari keluar lagi warna pink.

7 Các câu trả lời

Gbs bahaya time dah nk bersalin tp tak on antibiotik. Risiko bila air ketuban pecah. Ada baby terselemat, ada baby terkena jangkitan. Boleh refer post ni di fb https://www.facebook.com/groups/194035868073486/permalink/1581360152674377/?mibextid=S66gvF

Sis rajinkan makan greek yogurt. Alhamdulillah saya pregnant tp keputihan langsung takde. Kat rumah saya selalu pakai kain batik tp takpakai panty sebab panty tu penyebab kuman senang merebak. If pakai panty rajin tukar.

12mo trước

hahaha terima kasih atas pendapat sis

sy detect gbs jugak awal 5w lg. ad bg ubat insert dan antibiotiok skli je. dy bahaya masa bersalin nt ja sbb baby lalu kt laluan tu. xpe now jaga kebersihan miss v tu selalu tukar panties dan jgn bg basah

12mo trước

saya 5w

kne jaga keputihan elok2 Time preg ni gbs tu bahaya awk blh je cari kat Google x elok untuk bby risau Time bby dh pusing kepala ke bwh nnt dy blh tertelan Time nk bersalin ke ap n blh dpt jangkitan kuman

Kalau boleh kawal minuman manis macam tu ye. Gbs bahaya bila bersalin baby nanti kalau bersalin normal tapi ada kes jugak bersalin awal sbb gbs ni.

12mo trước

ok baik terima kasih atas pendapat

hi sis...sy x tahu discharge yg sy ad ni sbnrnya ap... mula2 wrna pink2 nk coklat....tp pudar...adkah ia GBS sy pnh kguguran 5/2023 hari tu...

12mo trước

ok baik sis

boleh google sis bahaya gbs, apa effect dia pada baby semua

12mo trước

saya pernah kena GBS+ effect tkt tkena kpda bby... sblom bslin doc akan on antibiotik