Scan baby

Salam nak tanya. Ada yang pernah scan masa kandungan 5weeks tak? Rasa mcm tak sabar nak scan la haha.

25 Các câu trả lời

saya ! ahahaha lepas tu nampak kantung je. pro: tahu kandungan dalam rahim. con: panic belum nampak janin 😂 scan di private. kalau nak tengok cantik boleh cuba week 8 dan ke atas. insyaAllah boleh nampak baby sekali heartbeat. seronok !

Better tunggu lagi 2 @ 3 minggu la sis. Sebab saya scan 5 week dulu, tak nampak apa. Kantung pun tak nampak. 8 week scan ikut bawah, baru nampak kantung & heartbeat. 5 week tu kecik lagi, so susah nak nampak

kecik sgt lagi tu..selalu doc atau misi suruh scan bila kandungan dah 20week ke atas ..masa tu in shaa Allah dah jelas..5 minggu tu kalau scan pun nampak tp masih xjelas ..sbb masih terlalu kecil lg

Saya scan 5 week tu pun nk confirm kn pregnant ke tak. Wlpn Dr kata just nmpk kantung. Tp happy sbb Dr kata kantung nmpk comel. Dh thu start dri situ saya jaga mkn.

sy 5 weeks nmpk sac je . so btter check after 9weeks.. masa tok sis tgok bby ada ada bntuk sikit ..mmg akan excited smpai kalau boleh tiap bulan nk scan heheheh

sy scan 5 weeks nmpk kantung je sis...2 mnggu lps tu repeat scan n dh blh dgr heartbeat. tp better pergi scan awl, sbb blh tahu kndungan normal @ x.

baik sabar .. kenkadang scan awal ni boleh buat kita stress .. 8 minggu ke atas dah boleh tak sabar nak scan dah .. atas pengalaman saya sendiri

takyah pun takpe ,kire sendiri last period dah tahu brp minggu nanti g kk bukak buku pink tu ,last jumpe doktor tu ,dktor akan scan sbb saya mcm tu

5y trước

Thank you sis

Kalau scan pun kemungkinan tak nampak pape.tggu la 7 minggu ke atas baru scan.. time tu dah boleh detact heartbeat baby sekali.

Waalaikumussalam, kalau saya, saya scan masa 12 weeks. Sebab ramai mommies bagitau kalau awal selalunya belum nampak lagi 😃