Perancangan Kehamilan

Hi & Salam all. Nak tahu laa mommies merancang utk next baby mcm mana? Sy ceaser, so masih tengah ragu ragu nak pilih cara merancang tu macam mana. Kalau sudi share pengalaman nice juga? Thanks ?

2 Các câu trả lời

ada yg ambik injection .. ada yg ambik pil .. ada yg sblm nak czer tu dah inform doktor nak berikat trus .. depend kat puan nak jnis mcm mana .. kalau pil kena mkan ari2 x blh miss .. nanti exciden pregnant lagi nanti,hehe .. sbb czer memang akan cepat exciden berbanding yg branak normal ..

Sis boleh pilih samada guna pil ,suntikan depo setiap 3 bulan,IUCD yang dimasukn dlm rahim ,Guna Implan bentuk seperti lidi yg dipasang bwh kulit pd lengan, ataupn rancang sendiri .