Makan aiskrim untk hilangkan loya dan muntah

Salam.. Just nak share pengalaman mengandung kali kedua saya.Mabuk ,loya ,pening dan muntah lg teruk dari pertama kali mengandung..sy da try mcm2 nk avoid loya dan muntah2 tu dgn mkn buah or gula2 or asam tp rasa semua xberapa nak jalan. So lately sy perasan bila saya dapat mkn aiskrim malaysia tu,mesti sy kurang muntah dan loya..tp sy buat xdalah manis sgt,agk2 rasa .Paling favourite aiskrim milo laa..Sehari kalo nk cover loya je memang sy berulang bukak peti?.Pregnant kali pertama tak da pun tabiat ni,yg kali ni la,lain mcm sket .

4 Các câu trả lời

Saya bukan hilang sis,menggil kesejukan lepas makan ice cream,Dari haritu Saya tk berani makan ice cream

5y trước

Ala kesianya,mungkin tgk badan jgk. Tapi selagi boleh elak,elakan ye sis.

Apa apa yg boleh membantu tahan loya kan!

5y trước

Sis sy try nyoyot aiskrim malaysia tu sis kalo tekak loya n nk muntah..tp tips ni lepas sy da try mkn buah2,asam or gula2 taw..tgk pd bdn sis ya..aiskrim malaysia potong dua so xdala setiap kali loya sy hadap sebatang aiskrim hbis

Tq sharing blh cuba😅

5y trước

Try tp berpada pada taw..😊

👍👌👌