Meriahkan susu

as salam n salam sejahtera semua..sy nak tanya, cane cara nak meriahkan susu ek sebab ms anak pertama haritu susu sy xmeriah pun dan dua bulan tu dah bagi susu formula da..sedih gak rasa dan nak la ank kedua ni xde maslah tu lg..nak susu meriah dan bby bambam sbb susu ibu ?

1 Trả lời

Sis.. Guna fomula ni.. More demand more supply.. Kerap pump.. Masa dgn baby pom pump.. Insyallah

5y trước

Jika baby disisi ibu, ibu perlu df sahaja. Tak perlu pump. Pump adalah untuk mengantikan rangsangan daripada baby! Pump + df semasa dalam pantang boleh mengakibatkan oversupply! Itu amat menyakitkan. Ibu, kerapkan df untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak. Jika anak tiada disisi atau ibu bekerja ibu boleh pump dan jaga waktu pump dengan konsisten. Pemberian botol susu terlalu awal pada bayi boleh mengakibatkan NIPPLE CONFUSE dan baby akan reject df! Sanggupkan ibu menjadi epmom, mengepump 12 atau 8 kali sehari?? Fikirkan. Mengapa perlu pump jika ibu mampu df.