Kenapa bayi 7 bulan terjaga dari tidur malam dan terus menangis

Salam n hi mommies semua. Baby saya berumur 7 bulan lebih, sejak dari semalam dia selalu terjaga dari tidur malam. Sebelum ni memang dia terjaga tapi bila saya bagi susu dia okay je and sambung tidur. Tapi ni tak, bila saya bagi susu dia tak nak. Dia terus menangis kuat2. Saya tak tahu dia nak apa. Yang saya perasan dia nangis2 sampai terkentut. Macam semalam, saya sapu minyak kat perut dia. Tapi nak tunggu lama jugaklah baru dia diam. Tadi ni, dia nangis saya urut2 perut dia baru dia diam and sambung tidur. Saya tak tahu sama ada dia sakit perut atau kenapa. Sebab makanan saya bagi sama je. Sebelum ni tak ada pulak jadi macam ni. Ada sesiapa boleh bagi pandangan tak? Apa perlu saya buat ye? Thank you in advance.

5 Các câu trả lời

baby masuk angin sis.. anak sy prnh dulu mcm tu.. mase anak sy 2bulan.. sy sapu stommyoil sis.. lepqs mndi sy trus spu yg ni dekt prut,pusat, tapak kki, betis dye sikit😁😁 nk bgi dye selesa.. alhamdulillh sis elok je dye tdo😊 sis boleh www.wasap.my/60138661354 wani kalau nk lebih details

Masuk angin lah tu sis. Baby sy pun mcm tu tidur sedap ja tiba2 terbangun mengamuk. Sapu minyak angin pun masih menangis. Sis sabar je, dodoikan dia, sapu2 perut dia sampai tertidur..

masok angin to sis .. jgn bagi kipas kuat sgd .. selalukn pkai stokin untuk elakkn masuk angin .. kdang bby nk beralih bulan

mommy boleh cuba set ni utk anak tido lena boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/babybalm

perut masuk angin la tu sis klu mcm tu