sembelit

Salam mummy..nk tnye mcm mne nk hilangkn sembelit time mengndung??da mcm2 cara2 buat..minum susu hl,vitagen,mkn buah..tetap tk nk kuar..kadng2 smpai menangis..ad cara lain ke??

19 Các câu trả lời

Amalkan Ostematrix Shaklee, bgus utk ibu hamil. Tiada lgi masalah sembelit. 100% bahan organik :) . Kawan saya yg ada masalah sembelit semasa hamil, saya akan syorkan OSTEMATRIX. Berminat tkn link dibawah http://www.wasap.my/60175532862/ShakleeOstematrix

Sama la sy😅 da mkn ubat lactul pun sama juga.makan buah hari²,minum air botol bsr pun sama je.sudahnye redha je sampai nk membuang.tu pun nk nangis sbb menekan dekat bahagia depan juga sbb keras

Cuba minum pati delima gulsan. Dkt shoppe ada jual. Saya before ni bukan takat sembelit. Buasir pon kena. Lepas minum tiap2 pagi satu sudu. Alhamdulillah lepas tu okay 😇.

Banyakkan minum air masak.boleh jugak try pisang n betik..kalau sy, dari anak pertama dulu, ambil vitamin ostematrik shaklee.alhmdulillah, mudah utk membuang.😊

Banyakkan minum air. Maybe rasa mcm dah cukup tp sebanrnya CUKUP Banyak tak? 3 litre ada? Lagi 1, makan buah betik banyak2. Banyak like 1 whole papaya in one serving.

Kita sme, sye msuk 30w ni makin teruk pulak sembelit nya 😣 sbelum preggy tak pernah rse cane sembelit slalu dgr org ckap sakit je, bila da kene amik kau haha 😂

Sama la sis. Sebelum pregnant, punctual je time membuang. Bila dah pregnant, rasa mcm xselesa. 3-4 hari sekali baru lah buang.

4y trước

kan sis 🤭 sya pun alami juga hal sma dgn sis .

sy xde cara yg menjadi,sabar mcm tu je time membuang..😂mmg sampai ke nk bersalin la sembelit..

Saya pun ada masalah sembelit selalunya. Sekarang saya amalkan makan jambu batu dan oren.

Amalkan setiap pagi lepas bangun tidur & malam sebelum tidur minum air suam panas. 😁