Tips untuk elak baby sembelit

Hi mommies , Saya perluka pertolongan dari mommy semua tips nk bg anak tk sembelit dan minum air putih dgn byk.Saya dh buat mcm2 dri pemakanan,susu,ubat semua dah tp mcm skejap je pastu jd balik skrg saya dh buntu dh mcm mn nk bg anak saya tk sembelit lg. Pastu ada tk cara nk ng dia minat minum air masak? saya dh letak buah pon tknk kdg saya stress . Tlg semua😭

2 Các câu trả lời

Beri makanan yang seimbang. Ada karbo, protein, sayur dan buah. Kalau ada makan makanan yang berproses spt biskut, roti. Boleh kurangkan @ stopkan terus. Boleh beri buah yang tinggi kandungan air, spt oren, tembikai. Beli cawan @ botol design yang menarik. Ada gambar2 kartoon ke. Saya suka minum dalam tumblr, saya perhati anak suka tumblr tu. So saya beli untuk dia tapi version budak2. Dekat eco ada jual.

7mo trước

Tq mommy 🙏🏻❤️

tiap kali mkn make sure ada buah.. anak sye mnum air msk dlm richell cup.. yg nie xde valve snang baby nk sdut.. sye rjin offer air ble baby main ke mkn ke.. awal2 dlu try bg air sjuk.. laju baby mnum..

7mo trước

haah.. chiller bese tu je.. jgn letak lme sgt..