kain tirai warna kuning

Salam mummy².. Tdi mak mrtua tegur.. Dia kta tk boleh gna kain wrna kuning.. Nnti kuning ank yg bru lahir akn brtmbah.. Betoi kaa? Sya bru 34weeks.. Lgpun kain tirai tuu wrna oren.. Bukan kuning.. ?

kain tirai warna kuning
50 Các câu trả lời

Maybe reflection warna kain kuning tu kot... Kan kain kuning colour die terang... So susah nk tgok baby tu kuning sbb reflection warna kain tu or die mmg ada kuning

Itu mitos je la.... Anak kuning atau tak bukan ada kena mengena dengan kain langsir.... Tapi mereka org tua.... Ikut kan je la.... Nak jaga hati mereka... Tak salah kan

Masa ank sy kena kuning.. sy ad pkaikan baju wrna oren.. tp nurse bkk n xbg pakai.. kata nya xboly beza wrna kulit bayi dgn wrna oren atau kuning

Yup mak saya pun tak bgi beli baju kuning . Mybe cause baju kuning nih terang sgt klau kne cahya boleh sakitkan mata bby . Mybeee laaaaa

Xda kaitan pun. Risk utk jaundice 1. Ibu GDM 2. Ibu kumpulan darah o 3. Baby prem 4. Baby ada sepsis Hah itu ja saya ingat. Nurse yg bgtau.

4y trước

Sepsis tue apa?mcm mna?

Ye betul... Saya pn bru hbs besalin nurse dtg rmh die tgk Kain langsir warna kuning... Die suruh buka takut kuning baby lagi tinggi

Mmg org lama2 punya pntg mcm tu. Hahaha. Tp nurse dtg lawat sy hritu prnh jgk tgur psl langsir kuning. Pelik plk rs nya. 🤭

Saya pernah baca perkongsian dari sorg doktor . baby kuning xde kaitan dgn persekitaran warna kuning . mitos je tu sis .

Suami sy pun xbg beli bju or apa² brg bby wrna kuning .. Nnti bby lahir pun dia kata jgn dkt bby dgn bnde kuning .. 😅

Sama la kita ha .. Kain bedung warna kuning pun jgn bg pakai katanya nnt melekat kuning 🤣 aku tak paham do