air ketuban

As salam mummy² semua..minta pandangn sikit.arini sy dh 35w 6d..br kejap td sy bngn dr baring tb² keluar air x blh control..tp x byk la...skrg masih keluar lg tp sikit² sgt.ni kali pertama sy alami ank2 sblm ni semua doc pecahkn ketuban.xpnh kene dkt rumah..soalan ye..perlukah sy terus ke hspital @ tgu skt..skrg mmg x rasa skt lngsung.tkt jg nk g tgh x skt ni..fhm je la nnti asik kene godek je dkt hspital..misal kl merbahaya sy pergi skrg..tpg ye mummy²..tq

15 Các câu trả lời

Saya pun kena sis masa kandungan 32weeks. Pergi hosp,bukan nak beranak lagi pun.. Sakit kena selukk pastu scan takut baby lemas bagai. Rupanya air kencing sis.. Kuar xberenti xboleh kawal. Kata dr sebab baby dah kat bawah tekan pundi kencing. Masa baring dia kuar..macam period pun ada feeling dia.. Till now saya masih pakai pad sebab mmg xleh kawal. Tapi xsure la kes sis sama ke tak ngan saya.. Macam nak sama kes..pape pun better cek hosp

Better g hsptl utk kepastian. If leaking bahaya utk bayi, Selalunya kalau leaking doc akn admit ward utk monitor bayi dlm kndgn, sbb bila leaking means sac dh bocor, bila dh bocor mcm² le jd, mostly tkt infection pd baby sbb dh de ruang utk kuman masuk, risau jgk if air ketuban dh berkurangan, bila air ketuban kurang baby boleh lemas sbb xdpt oksigen yg cukup. So better g hsptl ASAP. Semoga dipermudahkan sis ☺️

Better pergi hospital. Andai lata tu air ketuban. Means dah leaking bnyk. And baby pun boleh lemas. Sy kena anak yg kedua. I thought it was a pee. So buat tktahu jemesok tu pergi klinik air ketuban dah kurang and dia, suruh refer hospital. Smpai hospital doc scan mmg air ketuban tinggal sikit sngt and ada problem dgn baby. Check ctg jantung baby drop. So kena emergency czer. So apa apa pun pergi jumpa doc yaa sis.

Sama mcm sy...bgn dari tidur tiba2 air kluar tp x sakit...sy siap semua barang n terus ke hospital..kt sana doc cek air ketuban tgok kurg byk mn...dlm 2-3 jam lpas msuk hospital trus rasa sakit nk bersalin...alhamdulillah..x lama bby kluar😊

Pergi hsptal sis.. sy dlu 39weeks 3day ketuban bocor, keluar sikit2 pakai pad pun bocor juga. Trus sy ke hsptal cek bukaan bru 1cm.

klu leaking air ketuban tu btter g sb bby tu klu kurang air ketuban xelok..

Memang Kene pergi hospital sis Klau dh macam jangan tunggu lagi tau

Better pegi hsptl sis.tkt air ketuban kurg effct bby blh lemas..

Pegi hosp, sis .. mcm Saya dlu ..rupanya air ketuban bocor

Sye pulak risau..better kak pergi hospital terus