Ceaser Or Normal

Salam mummy smua ada tak kat sini tahun lps cease Belom 1 tahun tapi dh pregnant balik.. in case lau bersalin normal ada risiko x bg pengalaman ibu2 ..

1 Trả lời

Saya.anak baru setahun 3 bulan dah preggy balik.alhmadulilah berjaya normal utk anak kdua.baru je bersalin bulan lepas.ank 1st czer.masa dpat tahu preggy kedua,say banyakkan membaca mengenai risiko2 preggy dekat.saya belajar mcm mna no berjaya normal.semua psl kehamilan jaraj dekat saya baca.sya byk bertanya dok n nurse. Masa 9 bulan nanti,sis akn dirujuk ke pakar utk tengok balik previous scar.kalau ok,dok Akan bgi plihan kt sis utk decide normal ke czer.kalau x ok,Bru la dok akn bgi trikh czer n dok Akan terangkan risiko2 n dok Akan bgtau setiap jenis induce Masa nak bersalin nnti.sya aritu induce belon buka 4cm.pas tu dok Masok induce drip.6 cm trus rasa nak teran.xleh tahan.nasib xkoyak byk cuma dok Ada gunting ckit.kalau nak try normal,dok Akan bgi tempoh hanya 8 jam je.lepas dri 8 jam kalau xbersalin juga,dok Akan czer trus. kena jaga kesihatan n pemakanan sepanjang preggy.saya mcm tu.saya jga setiap pemakanan.saya memang bertekad sangat nk normal.

5y trước

Trima kasih sis. Sy decide untuk ceaser tpi dia mrh sbb umur 20 . Nnti msuk no 3 kene ceaser jugk kn . Then kene ikt . Dia mrh . Jdi dia suruh sy try normal sbb dia ckp ank no 1 ada normal . So sy tkutjuga. Tpi bila sis ckp mcmni. Sy ada smngat sikit. Tq sis