NENAS BOLEH MAKAN UTK PREGNANT MUMMY 8 WEEKS

Salam mummies, nak tanya, boleh tak nak mkn nenas. First time pregnant, baby baru 8 weeks.

28 Các câu trả lời

😅 sebaiknya elakkan lah... sye pun suka nanas tp sbb sayang baby ni.. x mau lah try n error.. bkn senang Allah nak bg dpt anak uiii.... akak sye dulu gugur ,,,x katalah sbb nanas, tp mmng sblum gugur ade mkn minum nanas2 ni

Sis apa2 makanan yang rasa takut2 atau ragu2 nak makan tu better jgn makan.. mcm sya, smpai skrng week 25 sy tak berani makan nenas wlaupun org ckp ok.. banyak buah2 lain yang confirm safe dan lagi sedap dari nenas 😁

10mo trước

Betul sis, tak perlu pening2.. pregnant ni kalau boleh nak relax2 je sambil layan baby tendang2 perut🤣 🥰

Jgn ambil risiko sis.. Kalau sy memang nurse nasihat jgn makan nenas, betik muda. Memang penerimaan org berbeza tapi x rugi kita elakan benda2 yg boleh bagi risiko utk kita dan baby☺️

siss better elakkan kan , nauzubillah sbb last year sy miscarriage 6 weeks myb sbbkan nenas try 1 potong kecil je pun esoknya keluar darah ketul2 n miscarriage 🥲

Ikut badan. Sepatutnya ok je. Tapi risau satgi kalau cakap boleh, jadi lain & terkilan dekat situ. Sebab saya dari awal pregnant anak 1st sampai anak no3 makan nenas ok

boleh MKN Klau dah masuk 9 bulan... masa ank kedua saya dah masuk 9 bulan kandungan, Sye makan yg nenas manis2 ...2hari lepas tu da bersalin

Saya skrng 31week pun tak makan nanas sis sbb takut dari awal pregnant husb larang keras sis tau kan nanas tu tajam elakkan ya☺️

Ehhh jngan sis sbb kandungan x kuat lagi sy yg 9 bln ni pn tanya doc teringgin nk mkn nenas pn kne bebel walaupn nk buat rasa2

sy dah 14+ weeks tapi mak mertua dgn mak sendiri tak bagi makan nenas even nenas dah masak. kitonyooo mengidam! demi baby em

10mo trước

sy minum je air gas tapi bukan air coke/pepsi/sarsi

sy tau pregnant masa 12w, nenas tu fav sy mmg sebelum tu selalu makan.. lepas tahu pregnant pun makan. now anak umur 1y