NENAS BOLEH MAKAN UTK PREGNANT MUMMY 8 WEEKS

Salam mummies, nak tanya, boleh tak nak mkn nenas. First time pregnant, baby baru 8 weeks.

28 Các câu trả lời

Boleh tapi jgn banyak n buat sekadar rasa lepas ngidam tu bole la.. jgn bnyk2 sbb nenas kan tajam risau risiko pd baby la..

For me, better elakkn.. spanjg khamilan sye even waktu conceive, memg x mkn nenas lgsg.. x nak amek risiko..

boleh je, nenas yang betul betul masak. kalau nak makan nenas muda better dimasak dahulu.

Ada org boleh mkn.. ikut bdn masing2..tapi sy nasihatkn jgn dlu la.. jgn amik risiko..

better elak kan.. tggu atas 14minggu, nk makan pon, yg dah dimasak.. tp tu saya la

Seeloknya hindarkn la sbb kita tak tau imune badan kita 🥰

elakkn dulu..nnt bila baby da bsar sikit mkn la..

jgn ambik resiko ya mummy