Folic acid yg bagus

Salam momy.Boleh share tak folic acid yg bagus dan tak memualkan?

24 Các câu trả lời

mcm awl kehamilan dlu sy mkn folic acid yg kk bg je dgn husben sy belikan obimin pluz bgus tuk mkn dan amalkan ms awl kehamilan sbb ada dha bgus tuk otak nk2 bby bru nk build kan.. n mcm2 ada dkt situ kebaikannya.. tp kalau nk mkn yg ni kena makan dgn minum air jus oren or epal ke..supaya lepas mkn ubt ni tak muntah balik.... lepas msuk next trismeter doc akn bgtw tukar ubat pd multivitamin ms tu sy doc suggest sy iberet sbb sy tak sesuai mkn zincofer..jd sy mkn iberet smpaila slmt brsalin .mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

Ada tanya doktor aritu, dia benarkan sy mkn Iberet Folic 500 utk first trimester sbb ada folic acid, vitamin c, vitamin b complex and iron. Lepas habis first trimester, baru bole mkn calcium and omega 3 pula klo xde mslh lain. Kena tanya doktor dlula

Doktor sy benarkan sy makan ubat Iberet Folic 500 utk first trimester. Bagus sbb ada folic acid, vitamin c, vitamin b complex & iron. Lepas first trimester, bole mkn calcium & omega 3 pula klo xde mslh. Tp tnye doktor dulula

brand apa pun smua sama , beza dia size pill, berapa gram dan harga. kalau nak yg sma mcm klinik, beli brand hovid dekat farmasi. sy mkan yg tu. dulu nurse pun advice ambk yg tu.

Folic acid shaklee,tpi tengok juga kalau sesuai dengan tekak..sebab pil dia jenis besar tk mcm dkt klinik tu..bole jga try hovid folic acid pil dia jenis kcil..

Doktor sy benarkan sy makan ubat Iberet Folic 500 utk first trimester. Lps hbs first trimester, bru bole mkn calcium, magnesium and omega 3. Bole tnye doktor dlu

sye makan blacksmore folate jumpe nurse dia kata bagus makan blacksmore folate nih then sye teruskan mkn smpai la masuk 2nd Trimester

Obimin Pluz. lengkap semua jenis vitamin + fish oil + folic acid + calcium. capsule dia langsung tak rasa mcm ubat. mmg tak memualkan

hovid paling bagus rsnya pergi mn2 farmasi memang suggest ni, sy amalkan sejak ttc smpai skrg preggy 28w