Keputihan coklat diawal kehamilan normal ke ??

Salam hi momy saya nak tanya saya first pregnant kandungan sy 5week , nak tanya normal ke ada keputihan coklat ? Dah dua hari macam ni .. tapi setiap malam je keluar.. 😢 bantu please .. before jumpa pakar elok je keputihan sy. Tapi lepas jumpa pakar , pakar bagi ubat kuatkan rahim. And balik rumah dah 2 malam keluar keputihan coklat.

3 Các câu trả lời

Wsalam puan. Saya rasa normal. Sebab saya pun mengalami benda yang sama haritu. 3-4 kali spotting pink and brownish. Mula mula agak banyak, kemudian makin sikit. Saya refer doctor saya, sebab kandungan saya melalui IVF. Doctor tambah dosage injection Hydroxyprogesterone, untuk support pregnancy. Kali ke-3 spotting tu saya terus berjumpa doctor IVF saya, dan dia sendiri cakap, memang normal kalau ada spotting di awal kehamilan. Brown spotting tu adalah old blood katanya. Tapi kena monitor, kalau darah makin banyak, warna merah or sakit perut, kena pergi ke emergency. Tapi kalau puan risau, saya suggest puan pergi ke clinic ibu dan anak berdekatan untuk check.

2y trước

Duka citanyaa saya dah jumpa pakar O&G , dan pakar cakap kandungan tak menjdi . Baby tak membesar .. dan saya kena cuci hari isnin ni ..

wsalam. teruskn ja mnum ubat yg doc bg. sy pun bkn coklat tp darah yg kluar waktu mggu ke7. skg doc bg ubat kuatkn rahim. kena mnum smpi mggu ke16. skg sy dah 9mggu. kdg pun ada darah jgk. tp sy teruskn ja mnum ubat. org hsptal pesan yg pnting jgn ada darah byk kluar brterusan

2y trước

Alhamdulilah harap saya pun begitu ..

Salam hai. Boleh refer doktor sis kalau jadi lepaa pengambilan ubat. Mungkin kesan daripada pengambilan ubat atau lain² faktor. Saya takda pengalaman jika ambil ubat kuat rahim ketika hamil