KANDUNGAN 14 WEEKS

Salam moms , kandungan 14 weeks (4 bulan) blh x naik kereta hampir 2 jam pergi 2 jam balik?risau la sbb sy ada seminar nanti , x boleh nk cancel 🥺 #bantusharing

13 Các câu trả lời

Boleh sis.. tapi kalau perjalanan panjang macam 6 jam mcm tu.. setiap 2 jam berhenti utk gerak2 kaki dan berjalan sikit supaya aliran darah lancar.. utk elak PE ( pulmonary embolism).. sy haritu balik trgganu tatau pon psl mnde ni tiba2 sakit dada sesak napas.. pegi hospital suspect PE.. salah satu risiko dia travelling.. dlm buku pink ada bagitau jugak

2y trước

Oo yeke,byk sy kna bljr 😅 sis & kndungn ok x time tu?

hi sis...saya ni sambung belajar waktu pregnant...mula2 risau juga sbb travel 2 jam 30min pegi Dan 2jam 30 min balik... ( setiap minggu) saya juga travel 1 jam ke tempat kerja pergi dan balik... (setiap hari).. tapi penat sgttt....skrg dah 31 weeks masih travel...

2y trước

terima kasih 🥰

Boleh sy tiap bulan ulang alik balik kg 6jam+ masa trim 1 dan 2. yg ptg setiap jm ada rehat utk buang air kecil. Dlm kereta asyik tdr je la sbb mual+pening. Nak sedia minyak aromaterapi utk hidu klu sy.

2y trước

Klu tak sempat book flight tulah terpksa naik bas. yee satu lg pinggang mmg sakit sgt, trpksa bawa pillow utk letak dekat blkg. klu balik kg ngan husb ok sbb boleh baringkan kerusi. So klu awk naik krta sendiri supposed to be ok je, x selesa baringkan je kerusi. hehe

sy dr awal tremister drive keta smpi hari bersalin sy berkerja awak. sy ulang aling pergi kerja setiap hari 1j lebih. pergi dan balik. if jalan jam boleh jadi 2j. skrg dlm pntg 25hri

2y trước

sy sakit contraction masa dkt office tau awak. siap saya drive balik separuh jalan lagi. husband yg panik minta berenti dkt mana2 utk dia dtg pickup bawak g hospital.

boleh je kot. saya dr awal pregnant tiap bulan balik kg pejalanan 4jam+ sehala ok je. tp separuh pejalanan tu berhenti rnr regangkan pinggang

2y trước

Tqvm sis 🥰

saya drive hampir 2 jam pergi 2 jam balik ke ofis everyday. memang akan lenguh2 badan sikit but inshaallah baby ok.

boleh jer sis, saya 30 minggu dari jb terengganu haritu boleh tapi sis kena la bawa bantal, berhenti sekejap rehat

2y trước

Jauh tu 🥺 Tqvm sis 🥰

boleh, makesure ada berhenti berehat. dan keadaan dalam kereta tu kena selesa. bawa la bantal ke

2y trước

dlu 2 jam dekat sgt,skrg byk risau 2 jam pn dh rsa jauh 😅 tqvm puan ..insyaAllah 🥰😘

boleh jer. nanti cari bantal yg selesa utk lapik tak sakit punggung dgn pinggang

Kalau rahim kuat ok saya perna pendarahan sbb jalan jauh

2y trước

Sekrg kena bedrest alhmdulillah bby okey doc ckp rahim tak kuat n uri nak kebawa dh