Barang baby

Salam mommy,nak tnya mommy2 dlm ni. Sy Ada 2 jenis magic stroller Dan 1 jenis stroller yg biasa tu.. Ada keperluan lagi ke X ya stroller biasa Tu memandangkan ank dah setahun lebih jalan sendiri,. Dulu beli stroller Tu untuk bawa baby checkup kk/hospital.. lpas dah besar sikit, beli carrier..itu pun 2 Jenis carrier. 1 dah letgo. 1 lagi syg nk letgo🤣 ni bila dah pandai melangkah Dan berat bdn brtambah, beli magic stroller. Skrg mmg guna magic stroller Tu je. Kalau pergi mall ke apa ke..jadi ada kperluan lagi ke stroller bby Tu.. nak simpan untuk next bby pun mau 2 3 tahun. Ingt nak kurangkan barang kt rumah . Kalau mommy,simpan/letgo?#ingintahu

6 Các câu trả lời

Sama lah sy pun ada stroller biasa dan stroller magic.. Hahaha dua2 dah x guna sbb baby dah start melangkah lg suka berjalan. Kalau sy, sy simpan walaupun niat dah x nk tambah baby waktu terdekat. Hehehehe. Stroller baby sy mahal. Sy dan husband beli semua beli baru untuk kelengkapan baby, bukan brand biasa2, so nk bg org untuk jual @ bg free tu, mmg x kot.. Sbb syg sgt2. Even nk bg kt saudara mara pun rasa ralat je... So kitaorg simpan elok2. Lgpun baby sy kenal tu brg die. Ada masa2 kitaorg guna juga stroller tu walaupun x selalu.

Stroller saya still simpan dari anak sulung sampai no.2 sekarang dah 4 tahun… nak bagi orang takut nak guna kemudian hari… tapi jarang sangat2 guna masalahnya😅 Sebab anak2 suka duduk dalam carrier. Anak no.2 still duduk dalam carrier

stroller baby tu muat sampai umur brp? bg sy perlu kalau2 nak berjalan lama baby penat boleh tido dlm tu.. magic stroller boleh duduk je kan?

Perlu sgt sis.. kalau pegi mall kne bwk. Senang anak nak tido. Anak saya 3 tahun pun saya sumbat masuk stroller 🤣 xkuasa nak dukung..

klu sye, simpan dlu 2-3 bln tgk anak mcm mne.. pas tu mgkin bg kt kwn2/sedara yg tdekat dlu kot..

Anak buah sy 3 tahun, masih guna stroller. Usually bila travel la. Sbb senang tidur, jalan jauh?