Berat turun

Salam and hi mommy2 sorry sy nk tanya mcm mana ya berat sy turun sbb sy x makan nasi putih berlauk. kalau bau lauk pauk dgn bau nasi putih rasa nk muntah. loya tekak. kalau nasi goreng ke nasi ayam ke boleh. skrg baru 9 weeks.. risau sbb 2 kali gugur huhu. semoga dipermudahkan

2 Các câu trả lời

Saya pn berat turun dh 12weeks.. sbb selera mkn blm ada n muntah pn msih ada kdang2.. doc pesan mkn je apa pn kli sikit asalkn jgn biar prut ksong,tu yg punca lg loya sbb bdn lemah xmkn msuk angin. Saya xlalu jgk nasik so saya mkn roti,bskut,kntang, buah2 cam tu je xnk bg lapar sgt.. awal2 doc kata normal berat trun sikit sbb alahan, cuma jgn smpai dh brpa bln msih trun tu yg prblem.. hrap cpt2 selera dtang balik lahh 🥲

Sebab awk ade alahan tu yg berat turun. Kalau boleh makan je ape2, asalkan jangan biar perut kosong ye 😁

3y trước

tp so far belum muntah, mual loya nk muntah.. sakit tulang punggung dgn lemau je kadang2 huhu terima kasih ya