Sedih dan serabut

Salam mommy2. Maaf saya nak meluah dekat sini sebab takda tempat nak bercerita. Makin pendam makin serabut. Ada ke mommies dekat sini yang rasa macam menyusahkan suami? Saya pregnant 10 weeks lembik tak larat nak masak. Dan doctor memang suruh banyakkan bedrest sebab pernah gugur sebelum ni. Jadi husband kena beli hari hari. Tiap kali dia beli tu mesti ada rungutan "mahal betul makanan sekarang" "memang harga mahal camni ke?" Kadang dia tanya "harini larat tak nak masak?" Saya jadi serba salah. Bila fikir balik itu la tanggungjawab dia. Cuma nak minta beli tu jadi takut takut. Kadang saya order dekat foodpanda je senang. Tapi setengah makanan yang saya teringin tu takda, risau nak cakap dengan dia sebab mesti la dia kena beli. Saya belum bekerja sbb baru kahwin ikut dia pindah rumah dia. Terpaksa berhenti kerja. Kadang dia puji isteri kawan dia sebab kerja gaji besar. Asyik memuji je sesiapa yang isteri bekerja. Lagi la saya rasa saya ni menyusahkan, sedangkan dia tahu saya belum kerja. Sampai sekarang saya terasa macam saya ni beban untuk dia. Fikir pasal ni sampai stress pening kepala. Nak bincang dengan dia tapi entah la

32 Các câu trả lời

Dia masak la kalau momy tk larat masak. Kita dah tggung semua xselesa sakit utk diaa xkan dia xboleh tolak ansurr Haishh grm pulak sy yang baca ni 🫣 Geram betul kalau suami xreti memahami ni Picit picit kang 😂😂

Bilang sama suami.. ni namanya dugaan. Anak dia jugak, bukan anak awak sorang. Awak duduk rumah bukan senang hadap alahan pregnant.. Ya allah.. permudahkan la urusan awak.. jauhi la awk drpd semua yg negatif ya allah

lahhh dah kenapa mcmtu..?kalau rasa xde tanggungjawab kt isteri,jangan sibuk nak kawen..lg pun nak ade baby kan..sepatotnya kene lebih tanggungjawab..kene faham la isteri alahan semua...ape la suami mcmni

sya ganti2 masak dgn suami...sya berkeja dah berhenti sbab mengandung suami tak bg berkeja suruh duk umah sementara bis bersalin sya keja blik..klu sya mengidam sya suami Kan cri yg sya nak Tu...

Mcm sye anak first gugur... Sye tk larat jugk tpi sye gigih untuk bngun jugk sebb sye kesian dgn suami nk keluar kn duit... Sye cuma masak 1 lauk sje... Walaupun nk muntah tpi tahan

Sy lps gugur terus tak bagi kerja. Skrg pregnant lg. Kalau die xbeli brg dapur xberasap la dapur.. Suami Tiap2 hari order kan makanan grab.. Takut gugur lg kot..

aik.. suruhlah suami yang masakkan. ingat tugas masak perempuan aje ke 😅

jenis suami derma sperma je.. bukan nak tolong bini pun.. pemalas yakmatt

Kesiannya..paham sebab saya pon sensitf sungguh waktu pregnant ni

boleh kaa kita bandingkan isteri kita dengan perempuan lain??