RASA SUSAH

Hi, pernah tak rasa bila kawin je rasa susah tapi masa bujang tak susah pun. Saya tgh preg 31w, susah dari kewangan tu tuhan je tahu . Suami pulak pantang tahu wife ada duit asyik memintak. Barang baby 1 benda tak beli lagi. Suami mmg jenis tak membantu, kadang2 doa bia dia mati masa pegi atau balik kerja. Terbeban sgt . Saya ada terbaca doa ibu mengandung ni mustajab tapi belum ada yg tertunai kat saya. Saya diuji peti ais rosak, mesin basuh rosak, dapur gas hbis. Berlapar la saya dgn baby dlm perut ni. Suami sy balik2 beli megi, tak elok kam untuk baby. Apalah nasib anak saya nanti dapat ibu ayah mcm ni.

8 Các câu trả lời

pernah sebab tu mmg ujian kita waktu mengandung . Dlm hidup ni takde benda yg mudah sbb tu bila nk anak fikir siap2 mampu tak kita nak lalui ujian yg Allah bagi nanti . Saya mengandung ank first Allah uji dgn ank kena sawan tangis duit ada tapi ank melalak sampai kita stress sikit lagi nk meroyan tapi lama2 bila hadap dgn sabar semua jadi baik , ank kedua plk Allah uji dgn ekonomi teruk suami buat padi xjadi air xde kering kontang hbis padi rosak xde hasil langsung , suami nk kerja xde kerja duit simpanan yg selama ni simpan licin sampai hari2 mkn meggi je kdg menangis sorg2 kenapa di uji mcm ni tapi bila bby dh besar Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya dari suami xde kerja pendapatan slow2 dah ada balik .

Hye sis Mungkin kena muhasabah balik dimana tak kena… Sis yang pilih untuk kawen dengan suami sis Sis lebih kenal suami sis macamana sebelum kawen macamana lepas kawen Kenapa sebelum kwen senang? Kenapa selepas kawen susah? Kenapa sekarang sis mintak dia mati? Apa niat untuk berkahwin sebenarnya? Semua kena check Masih sempat perbetulkan semua tuu Ada hikmah Allah bagi masa bagi peluang untuk rasa nampak lihat semua ni mungkin Allah nak bagi peluang untuk buat sesuatu untuk ubah sesuatu Luangkan masa dengan Allah Allh sentiasa ada kita susah ka senang ka Cuma kita ja selalu lupa Allah InsyaAllah ada jalan

1d trước

Baru nak masuk 10thn sis… Pada saya usia perkahwinan bukan penentu semua ni Tapi cara kita n pasangan jalani kehidupan rumahtangga tu yang penting…

sabar banyak2 yeee..smoga dprmudhkn urusan awk dgn bby..sbb sy prnh mngalami,last2 minit pn barang bby bnyk yg tkda..nasib baik bnyk org bagi2 barng..harap yg tu je la..tpi punca dia dari laki jgk lebih pnting kn nk mkn mewah,harap duit gaji sy beli brng rmh,asyik sy je la hulur duit nk byr apa2...bila ajk beli brng bby mulut ckp mcm2 alasn ,beli2 last last tak pakai ...geram sakit hati semua ada..alhmdullilh la wlwpn sy dlm keadaan mcm tu..ada je bantuan allah bgi yg tak disangka2.

xde sape yg bley tlg sis mlainkn diri sis sendri.. lg plak dpt suami mcm tu.. nant ble bdn da kuat, peg la cri keje.. suami tu klu btol syg, nasihat dye utk brubah, klu x, peg pejabat agama je la..

semoga tabah hadapi ujian.. suami sis tu elok di tazkirah sikit.. takkerja ke sampai suka mintak duit bini?

dah list ke nak suami belikan apa, yg bukan megi tu? ke dah mntak nak nasi lemak suami beli megi

Sis duk mana? Kebetulan sy ad nk bg stroller. Atau apa2 blh jg bantu

astaga