keliru

salam mommy2 cantik..mau tnya la kalau perut mengeras 10 minit sekali..kadang 5 minit sekali tu...kira contraction ke..dan perlu ke siap2 ke hospital...tq mommy2☺️ #39mgu1hari

7 Các câu trả lời

Saya pun perut kerap mengeras smpai tk selesa. Pastu gi sepital dia suruh duduk wad sbb alang2 besoknya nak induce terus . Tp malam sblm induce jam 2 pagi ttbe keluar darah . Terus rasa contraction kuat sangat . Better awak gi sepital ye untuk check keadaan baby .. Awak pun da dkt due tu , kotlah baby nak keluar awal ke ape en 😄

5y trước

otw contraction sbnr ni mommy...tq mommy

Aah tu contraction tu..jgn tggu smpai da 3-5min br nk g hosp. Rsau nt sakit sgt x tahan nk gerak ke hosp

5y trước

Semoga dipermudahkan semuanya ye..selamat smua

ye, itu dah kita mild contraction. g je hosp cakap mengeras 10 min sekali.

Iye.. Klu dh kerap dan konsisten tu tanda nk bersalin tu.. Cpt2 g hosp ye mommy..

Kalau mengeras banyak tp tak sakit pun kira contraction gak ke eh?

5y trước

Kalau rsw perut smakin mngeras even x sakit disertai kurang pergerakan bayi dlm tempoh 12jam, jmpe doc

G hosp mummy .. Tu dah start contraction tu

5y trước

Mommy dah 39w dah tu .. Boleh cek tgk sbb bby kt dlm kita tk nmpk .. Mcm kak ipar sy sakit mcm tu la .. Tp due blom lg .. Pergi jugak hosp cek jantung bby dah lemah .. Cek jalan dah bukak 2cm .. Terus induce .. Lastly kena operate sbb bby dah mkn najis ...

dh bole pegi hospital tu sis,,,😄