sembelit

Salam mommy's semua nak tanya sapa pernah kena sembelit time pregant dan mommy semua makan ubat or tak ya.. #1stbaby

10 Các câu trả lời

Sy masuk third trimester sembelit jadi.. Sy bnykkn minum air masak + makan sayur dan buah oren.. Alhamdulillah.. Membantu.. Sy tak ambil ubat untuk sembelit.. Risau ada kesan pape.. Hihi

Sya Dari awal pregnant sampai skarang dah nak 31minggu tak pernah sembelit lagi,, sya amalkan makan sayur dan buah,juga minum air mineral 2l sehari.. Lepas tu tak skip vitamin

Bykkn mkn buah & sayur. Ubat tak di galakkn takut effect baby. Atau boleh amalkn pemakanan sunnah seperti kurma dan madu. Membantu mengatasi masalah sembelit.

Sy mkn buah saja mommy. Mcm oren, epal hijau, betik dan pisang. Banyakkan minum air juga. ☺

Makan buah betik.. Tkpon mnum jus mamariam.. In shaa Allah tk smbelit.. Senang nk mmbuang

saya makan betik je hari tu, lepas tu trus laju je membuang..hihi

Minum jus kunyit whoda sesuai untuk ibu smbelit dlm pntang

Makan buah,,,amalkan minyak kelapa dara

Hari ni membuang sgt seksa. 😭

Bnyakkn makan buah sis