Susu Anmum

Salam mommy, saya sekarang tengah amalkan minum susu anmum. Saya mula minum susu amnum nie sejak awal kehamilan sampai sekarang(28 minggu). Sejak kebelakangan ni, saya asyik cirit birit lepas minum susu anmum ni. Kenapa eh? Boleh tak mommy suggest susu yang sesuai untuk saya? Terima kasih ?

7 Các câu trả lời

Waalaikumussalam Doc & nurse pnah inform pd sy susu anmum x brape bgus sbb tinggi kndungan gula.. Better tukar pd susu lain..fresh milk pn boleh.. Sy gdm on diet n pakar saran sy mnum susu fernleaf family sbb susu tu rendah lemak.. Klau awk xde mslh gdm boleh ambil susu lain yg tp better elak susu yg tggi gula..

Wasalam... susu anmum ni nurse bgtau sy kadar gula tinggi... cuba tukar susu lain selain drp anmum... pasal cirit birit tu mungkin lactose intolerant.. Cuba minum produk tenusu lain contohnya soya ke.. tapi sebelum tukar tu cuba tanya2 dgn nurse okay ke x.. klu diorang kata okay go on ja la..

saya pun pernah minum susu anmum.. hari² mesti muntah.. xkena dgn tekak saya. lepastu kena GDM sebab gula dia tinggi sangat.. last² saya amalkan minum susu kotak ducthlady low fat je.. alhamdulillah semua okay.🥰

Ya sy pun tgah alami bnda yg sm start 22 week ni kalau mnm pagi2 ja mesti cirit 2-3 x... Jd sy cuba minum ptg alhamdulillah ok... Sblum ni mnm pepagi ok ja... Tetiba ja blh cirit

Waalaikumslm. Just sharing, Saya mnum Frisomum Gold. Saya ada low blood & gastric. Alhmdulillah ok shja mnum susu Frisomum. Sedap! 😊

Better minum fresh milk sbb bebas dpd gula...amalkan fresh milk blend dgn kurma sgt2 bgus utk kandungan

Kebiasaannye bbay akn besar..bila minum anmum..n berat bdn pun Naik byk