Bersin/batuk sampai terkucil

Salam mommy, nk tanya. Minggu ni sy dh genap 13 minggu alhamdulillah. Tapi skrg sy selalu terkucil bila batuk atau bersin. Adakah itu normal ya? Kadang kena tukar panties 3 kali masa siang hari sbb tak sempat nk pegi tandas 😭

3 Các câu trả lời

Salam sis! Saya pun sama. Tapi normal je inshaAllah sebab saya baca ramai jugak moms yang ada pengalaman macam ni. Saya dah 20w baru kadang kadang kalau bersin jadi macam ni. Sebab kadang rasa nak terkencing tapi tak sempat nak pegi tandas. Nanti saya pun nak search pasal lantai pelvik.

2y trước

I see. Tu la, risau jugak. Sbb sy first pregnancy, ada refer kak ipar tp takda pulak pnglaman cmtu. Tu yg tnya kt sini. Tq 🥰

sama mcm saya sis, kalau batuk atau bersin kuat sgt mesti terkucil . skrg dh 19week , alhamdulillah baby ok je doc ckp 🤗

2y trước

semoga urusan awak dipermudahkan juga ya , kalau awak risau psl terkucil ni nanti waktu checkup awak boleh tnya doc normal ke tak . sbb sy rasa ramai juga ibu2 lain pun alami benda yg sama mungkin sbb baby makin membesar kan ..

Normal. Buat senaman lantai pelvik, dkt YouTube ada. Psl terkucil tu better pkai pantyliner. Takla asyik kena tukar panties

2y trước

Thank you sis. Baik nnt sy search