Terkucil ketika batuk & bersin

Assalamualaikum semua. Saya sekarang 24minggu. Dan skrg saya tak berapa sihat (batuk & selsema). Sejak 2-3hari ni bila saya batuk & bersin, saya mudah terkucil. Sampai terpaksa tukar seluar bbrp kali. Normal ke macamtu? 🥹

2 Các câu trả lời

nak kata normal, tak sure. tapi biasa jadi bila pregnant. nak prevent benda tu, kena kuatkan pelvic floor muscle. buat kegel, bridge, pelvic tilt etc.

Otot lantai pelvik lemah tu, normal je wktu hamil terkucil sikit