Iberet folic

Salam hi mommy-mommy. Nak tanya. Iberet folic ni sesuai makan waktu bila? Dan berapa biji sehari?

Iberet folic
2 Các câu trả lời

biasa doc akan bgtw trimester brp perlu ambil..mcm sy dlu lepas mkn folic acid .doc akan mention ok skrng dh blh ambil multivitamin utk bby. jd sblum puan ambil ubat ni..better consult 1st dgn doc puan...ttg brp biji sehari kita ambil tu brp...biasa itu di aturkan oleh doc berpandukan bacaan hb kita ketika itu...jika hb kita rendah ada yg kena ambil 2 bji sehari atau 4 bji sehari..jd apa sy blh nsihtkn puan..better consult 1st dgn doc puan brp bji perlu d mkn..sbb stiap org keadaan nya berbeza semasa hamil..jd xblh ambil ubt ikut brp biji yg mereka ambil untuk kita ambil ketika itu. sbb sejarah ksihtan msing2 juga adalah berbeza...mg dpmudahkan segalanya .aamiin

Sy slalu mkn sebelum tidur, sebiji sehari dh cukup.