Beli barang baby

Salam mommy and daddy. Korang start beli barang baby masa berapa bulan ye? Dan berapa yang korang spent? Tq #babyfirst #july2020

81 Các câu trả lời

Saya mase kandungan masuk 5 bulan dah beli sikit sikit. Orang tua tua kata tak baik beli awal awal, tp tak apa percaya dgn Allah. Tak semua ibu bapa mampu nak beli mase 8 bulan ke atas. Mcm mcm kena fikir, beli mana yang nak di bawa ke hospital dulu😁

masa pregnant 6 bulan baru beli. tp beli sikit2 dulu..tak terasa sgt, tapi tak kira pulak berapa habis. yg pasti banyak spent lepas baby keluar sebab geramm tengok semua barang baby comel2. pampers pun sekali beli byk2 nak2 kalu beli online ada sale . hehe

Saya beli awal. 4 bulan dah beli sikit2, taknak kelam kabut. Tak terasa sangat duit mengalir. Skrg dah 29weeks, semua brg dah Ada, cuma breast pump & set pantang je belum beli. Tengah survey Kat online. Breastpump tu xtau lagi nak beli yg camana😍😍

Sy start beli2 mase nak masuk 6 bulan. Capai jugak la ribu, so klu nak jimat beli masa sale or pegi expo amik segala sample yang ada. Beli baju newborn jgn bnyk and kalau bleh amik yang 3-6 months lame sket bleh berthn. (Nasihat salesperson kat anakku)

baju xperlu beli banyak2 sebab baby cepat mbesar.. sy beli total baju tidur 10pasang dan baju siang 10 pasang, selebihnya beli muslin, sarung tgn kaki, topi, btol susu, pampers newborn pon beli 1 pack je dlu.. pastu beli barang2 dlm pantang

Kalau baby first mmg byk pakai duit..tp baju untuk bby jgn beli byk sgt..rugi nnti..sbb bby cepat membesar..Klau boleh beli saiz 3bln ke atas..selalu beli sikit2 dulu..senaraikan dulu..baru senang apa yg nk beli..sy start 7 bulan baru beli..😊..

Sya start beli mase 6 month😅 amik mase 3 bulan baru lengkap😅 spend setiap 1 bulan 400 kalau ade lebih baki masukkan untuk bulan yg seterusnya jadi tak terasa sangat terspend banyak😅 nie smua dah termasuk dengan stroller and carseat😊

Beli sikit2 start 5 bulan beli yg besar2 dlu mcm tilam,bathtub bby.. msuk 7bln bru bli bju2.. dlm 500 lebih jee.. pndai2 lah survey beli time ada promosi.. hihi tpi carseat stroller sy x beli ag.. mcm x diperlukan ag.. tunggu bby lahir dulu..

Sy start bli time 7bln. Trus bli skli jln pakaian & pampers bajet dlm 400.tu pun bli time ade sale. Msuk 8bln bru bli car seat. Skg dh 9bln x larat jln jauh2 dh. Alhamdulillah semua dh ready in shaa Allah.. Tgu baby nk keluar je bln dpn 👶

I beli start 7-8 month, spend tu ikut jenama hahaha, kalau branded mahal lah, kalau tak beli dekat aeon je 😅 yg banyak big spend pun dekat stroller, car seat and breast pump baju baju dari kat cotton on, poney baby, pureen cam tu je