Pengalaman kencing kotor dengan protein 2+

Salam mommies.saya nak share pagi semalam saya follow up KK. N macam biasa ada urine test. First test detect kencing kotor. Nurse suruh repeat kencing kali kedua. Pun sama. Ditambah dengan detect protein n badan beracid. Nurse cakap maybe sebab puasa.thats why boleh jadi kencing kotor.badan kurang air. Time jumpa doktor. Doktor bgthu dia bg last chance petang semalam untuk repeat kali ke 3, if result masih sama kena refer sungai buloh untuk drip air. Doktor nasihat untuk berbuka, minum air banyak, dan makan sehingga lah warna kencing jadi jernih. So tengahari tu saya balik rumah, minum air kelapa, air barli, air mineral dan makan nasi. Sampai mcm kembung minum air banyak sangat. N berulang ke tandas sehingga air kencing dah jernih 😆. Datang semula pukul 3 pm semalam untuk repeat urine. Alhamdulillah yg positif tadi semua dah clear. So Doktor advice untuk tak bagi saya berpuasa sebab badan saya kurang air dan beracid bila puasa.

3 Các câu trả lời

Saya semalam trace 3+ dari kk. Terus naik ambulans ke hospital, drip air 3 botol. Patut warded tp masa tnggu nk msuk wad tu test urine skali lg alhamdulillah dh okay. Harini mmg mnum byk air smpai asyk nk tkencing je huhu

terima kash share, now da pham knp misi suruh sy mnum air byk2😊

1y trước

betul tu sis. sbb bila kencing kotor risiko kepada bayi juga. semoga sis dan kandungan pun baik2

Salam moga diberi kesihatan yang baik ya sis.

1y trước

amiinn terima kasih. moga doa yg baik2 juga buat sis ya