mimpi keguguran😭

as salam mommies.. sy preggy 11mggu lbih.. kebelakangan ni sy kerap brmmpi yg sy alami keguguran 😭 takutnya ya Allah.. please mommiess bg smgat🥺

6 Các câu trả lời

saya pun pernah mimpi keguguran. kembar 4 pula tu padahal saya bukan mengandung kembar. masa terjaga tu takut juga siap pegang perut. mimpi ni ada sesetengah orang cakap cuma mainan tidur. kadang kita risau lebih sampai terbawa dalam tidur. macam saya masa tu memang selalu risau & fikir pasal kandungan even check up takda masalah pun. saya 1st baby banyak fikir kot h takda pengalaman. rasa cramp perut pun dah risau. tu yang sampai termimpi mimpi. insyaAllah takda apa la tu sis. jaga diri jaga kesihatan doa yang baik baik sebelum tidur. kalau takda rezeki tak mimpi apa pun tetap takda. kalau dah rezeki mimpi la apapun insyaAllah baik baik saja semuanya.

Saya pulak mimpi nenek kurus muka hitam… Takut sangat… Sebelum tidur saya baca ayat kursi dengan 3 kul sambil usap perut ni… Dan sepanjang tidur buka surah2… Alhamdulillah dah takde mimpi pelik2… Jgn risau ye… Amalkan je InshaAllah lepasni dah takde gangguan mcm tu…

Mimpi ni mainan tidur je. Lepas ni before tidur jangan lupa ambil wuduk dulu ye. Lepas tu baca tiga qul, ayat kursi dan doa tidur. Doa supaya dilindungi dan dijauhkan dari sebarang mudarat ☺️

Syaa bnyak kali dh mimpi keguguran , tpi sya bt tk tau je , mimpi ni mainan tidur je , jngan dipikirkan sngat , bnyakkan baca surah maryam , bnyakkan berdoa supaya baby sihat

Samala saya pon mmpi bukan2 je sejak prgnant ni . Sis banyakkan baca alquran , doa baik2 , mmpi buruk jgn cerita , amek wudhu sblm tido atau jgn lupa baca doa tidur dan 3kul

Banyakkan solat & baca quran. Sentiasa amalkan al-baqarah.