NICU CEASER

Salam mommies, sy nak tanya mommy yg Ada experience Ceaser tapi anak masuk icu. Macam mana ya mommy Jaga Luka? Makan? Pantang? Ni Hari ke 4 sy, Dan sy Masih X pantang apa. Makan pun Sama. Sbb emergency case ank masuk NICU. So sy cuma pakai stokin, Tu je mampu buat masa ni. Banyak sgt berjalan and bergerak. Sy risau sgt. Mcm mana ya?

1 Trả lời

mcm sy dlu ank msuk nicu sbb lahir pramatang..tang berpantang tu sy berpantang makan .mana alergik blh trigger asthma sy avoid. dgn awl2 brsalin ms tu sy nk bergerak sgt limit sbb bdn xbrp nk kuat jd sy guna wheelchair kalau x nnti sy akan pening nk jtuh .. ms dh msuk seminggu lebih br bdn ok sikit n tegap (tu pun lepas mil hntr g berurut tuk buang bisa)lepas tu br bdn tegap.. mcm luka czer sy makesure tak kena air .jika mndi takut bsh husben belikan pelekat tuk cover luka dkt perut blh beli dkt farmasi... lepas mndi mntk tlg husben bersihkn dkt part czer dab2kan dgn tisu brsih supaya takde kena air dr plaster yg kita dh guna pakai ms mandi..lepas tu sapu krim..krim tu puan blh mintk husben crikn dkt farmasi juga..nk bli spray pun blh .mcm sy dlu ada spray antibiotik ke apa ntah husben belikan dkt farmasi tuk make sure luka tu ok dan xde alami infection..sbb slalu berpeluh dkt area czer.. slmt brpantang puan..dan tahniah sbb br lepas melahirkan..jg diri bebaik k..kuatkn smgt ✊🏻🔥mg dpmudahkan segalanya aamiin

11mo trước

saya belum susukan anak sampai harini. Susu Ada keluar, tapi sbb anak xbole xmenyusu jadi kene tunggu. risau bengkak susu. urut bisa Tu semua tukang urut tau ke apa maksud urut bisa?