Suntikan utk matangkan paru2

Salam mommies. Sy kene elektif czer pd 38 minggu.ade doktor kate kene ambil suntikan ni.ade doktor yg kate xyah. Mommies yg ade pglmn mcm ni boleh tlg share

2 Các câu trả lời

Kbykn hospital dh apply suntikan dexa ni utk baby yg lahir betul2 38 minggu.. utk kurgkan chances baby hadapi masalah prnfsn kemudian hari sbb paru2 masih x kuat

Kalau premature baru kena ambil . 38 baby dah matang . Ramai je orang bersalin 38w , saya pun bersalin masa 38w

5y trước

Itula yg cnpius tu.sbb doktor gov kate 38 tu kire dh cukup tempoh