Edwards syndrome

Salam mommies. Sy buat details scan dekat swsta & swsta refer ke pakar kerana otak bby sy ade lebihan cecair. Bila sampai kt pakar, pakar kata terlalu banyak keabnormalan baby & suspect Edwards syndrome. Dr pakar kata disyorkan untuk gugurkan sbb % ES survive xlama paling lama setahun. Next week sy kena buat ujian air ketuban di Hosp Serdang. Skg sy just follow apa kata pakar tapi part nak gugur tu mybe sy akan “tidak bersetuju”. Sy buntu. Sy xnak gugurkan. Ade tak mommies yg ade pengalaman mcm sy? Mohon bagi kata2 semangat utk sy tq❤️

1 Trả lời

waalaykumussalam momy. my first baby ada Patau syndrome (trisomy 13), which is a cousin of Edward syndrome (trisomy 18). saya faham sangat perasaan sis sekarang. sertakan tiap langkah, tiap keputusan yg sis & suami buat dengan istikharah, inshaAllah Allah akan lorongkan yg terbaik untuk sis & baby. kuatkan hati, study every aspects of the condition sebelum buat apa2 keputusan. yg paling penting, apa2 jadi pun, ingat, that's your baby. curahkan kasih sayang sis kat dia sebanyaknya selagi ada. don't leave any room for regret. moga Allah kurniakan kesabaran & perasaan redha yang setingginya dalam hati sis & suami. moga dengan anugerah ujian ni Allah naikkan darjat sis & suami di sisi Dia, ameen inshaAllah. kalau sis nak tanya apa2, sis DM ya.

4mo trước

Allahu🥹 tapi at least kita dapat tatap muke die sblm pergi❤️in sha Allah saya pun redha dengan semua ni🥹