Air Ketuban Kurang

Assalamualaikum. Ujian kali ini benar2 tamparan yg hebat untuk sy. Skrg sy sedang usaha mana yg mampu dan sy berserah. Siapalah kt untuk melawan takdir Allah. Skrg sy hanya nak lalui dan nikmati saat2 yg ada. Doc pakar x jmpe punca knpa air ketuban sy kurang. Sy kne dtg blk 2 mggu lg. Sbb sy x skit, x de leaking, x de bleeding. Doc pakar scan katanya buah pinggang baby dua2 ada and nmpk ok. Doc pakar tnye jika fmly ada masalah buah pinggang sy kta tiada. Doc pakar kata satu jalan adalah ambik dna baby cucuk jarum pjg masuk dlm perut tp x dpt buat sbb air ketuban sy kurang sgt risiko. Doc xnk buat. Doc pakar kata sy harus bersedia yg baby ble2 boleh mati dlm perut. And doc pakar juga kata yg mgkin mereka akan mnta sy gugurkan jika terpksa. Jika baby lahir akan byk komplikasi. Paru2 x berkembang dan sebagainya. Baby akan mati juga walau lahir. Xkn bertahan lama. Jd tggu 2 mggu lg scan untuk tahu apa punca or ada apa2 perkembangan. Tiada satu pun yg positif dr kata doc pakar. Sehari lg sy 20 weeks. Teringin sgt nk rasa gerakkan atau tendangan baby. Moga diberi kesempatan tuk sy merasainya. Mohon doakan sy sahabat2.

26 Các câu trả lời

semoga akak tabah dalam menghadapi ujian ni ye akk, sentiasa pikir positive. kalau takdir Allah kata takkan berlaku, ianya takkan berlaku juga. percaya lah dengan Dia. minta doa banyak banyak. semoga akk and baby akk sihat and kuat sampai melahirkan.. kuasa Allah melebihi segalaNya... kuatkan hati, usaha dan last sekali tawakal kepadaNya akk.. percayalah Allah sentiasa ada untuk kita..

2 minggu lpas dr sahkan air ketuban sy kurg 10.8..akak sy nurse dia sarankan utk sy mnum air kelapa n mkn buah tembikai...so sy ikut lar hari2 sy minum air kelapa n buah tembikai...syukur skrg dh ok air ketuban dh naik 14..skrg tgu msa je nk bersalin...sy hrp sis tanah ye...yg penting sis usaha dan byk kn berdoa kpd tuhan😊...sy doakan semoga sis dipermudahkan segala urusan

Smg sis kuat .. emm... Tp ada org kata kne try mkn buah tembikai utk bykk. Air ketumban..tp sy xsure bnda tu bnr or x..saya doakan..mg Allah pmudahkn segala urusan sis..Allahuma aamiin.. jika sis risau..try tnye 2nd opinion n option dr doc pakar yg lain..apa prlu sis buat n lakukan pd bby..😔

saya prnh trbaca mkn buah tembikai atau air kelapa blh banyakkan air ketuban tpi jika puan ragu2 utk minum air klpa puan just mkn buah tembikai je.. semoga ada keajaiban untuk puan nnti.. semoga puan kuat dan semoga dipermudahkan sgala urusan puan ye..

sy dlu pn kurang air ketuban msa preggy , doktor risau sbb baby sy kecik jaa..sy minum air kelapa muda .. alhamdulillah air ketuban bertambah bila scan after 2 week..ank dh umoq 3y skrg ni .. smoga puan dan baby dlm keadaan yg baik & sehat amiin2

Insyaa ALLAH mhon pd yg ESA kdg keajaiban dri ALLAH kIta xthu.. sis cba mkn tmbikai bnyk2 insyaa ALLAH.. doa yg baik2 yew.. sis kna kuay demi bby tu.. jgn mudh ptus asa.. sy doa kn yg trbaik utk sis moga bby selmt hendak NYA.. Amiin..

doa2kn yg baik2....in sya allah....akn ada keajaiban untuk ank awak nti....ibu2 kt dlm asianparents ni tlng doakn kwan kte yg sedang ditimpa masalah....amin....semoga urusan sis ngn bby dpermudahkn allah..

.cuba amalkan makan buah tembikai n minum air kepala muda sy ada tbaca ia blh tambah air ketumban...apa2 sis kna kuatkan semangat n fikir positif...sy doakn baby n sis selamat n sihat...

Allahu.. Semoga dipermudahkan urusan ye sis dan selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻 Sis, cuba ikhtiar makan banyak2 buah tembikai. InsyaAllah boleh bantu tambah air ketuban

Hi sis.. Sy pn masalah air ketuban.. Sis kna kuat jg utk baby.. Skrg sy cuba minum air kelapa.. Harap2 ada perubahan.. Sis kuat ya.. InsyaAllah.. God is the best planner.. Amin..