Makan kuaci

Salam mommies sume.. nk tanya...pregnant ni boleh ke makan kuaci? Sy baru 18week. Anak yg kedua ni, jd ketagih pulak makan.. ?tk pe ke ye?

13 Các câu trả lời

Boleh sis. Dalam aplikasi theAsianparent ini, kami ada fungsi check makanan apa yg boleh dimakan, atau yg tak boleh dimakan ketika hamil. Ia di bahagian kiri sana. Semak pada "Food & Nutrition". Semoga berguna! :)

Waalaikumsalam... Boleh sis.. Sy preggy anak kdua skrg ni..masa 14w dlu suka mkn kuaci jg.... mgidam betul 😅 tp sy mkn kuaci yg sdh buka sedia isinya...hehe..

tgh syok mkn tetibe lalu soalan awk 😅 samaa laa sy pn suka mkn kuaci. xsdar sambil tgok tv eh dh berbukit makan 😂

Ms sy peknen ritu pn sy suke mkn kuaci..walnut...badam... Mix dgn kismis..berry..dap2😋

Hehe.. boleh puan.. asalkan makanan tu xmudaratkan kesihatan puan dan baby...

Waalaikumussalam boleh sis saya pon mengidam kuaci juga😂

Saya pun baru jak habis makan kuaci td😂

Boleh jer. Sy mkan ng kulit2 😂

Ok sis. Kekacang baik utk baby. 😊

xpe je sis..Xade ape2 pon..