Tidurkan baby

Salam mommies, siapa yg berjaya tidurkan baby atas pangkuan and letakkan baby atas katil?? Share tipss pls.. sy da nak masuk kerja.. risau juga sbb baby sy payah nak tidur... letak atas katil ja dia terus naghis.. sy klu bole nak ajar baby tidur.. ksian juga kdg2 bby tido x jerap n sehari x sampai pun average 14-17 jam sehari.. #Baby2Bulan

1 Trả lời

Baby 2 bulan memang agak cabaran skit sebab dia masih nak pelukan ibu dia. Kalau saya, kenyangkan dia, tukar pampers, sapu minyak bedtime, bedung elok², bukakkan surah² or muzik/zikir tidur dari dia start tido atas pangkuan. Kasi lama skit (bagi dia betul² lena, baru letak slow² atas katil. Biar je zikir tu. Kalau ada purifier tu pasang jugak.🥰 (ni saya selalu buat kat anak dari dia baby)