BABY ASYIK BERAK SEHARI BERKALI KALI

Hi salam mommies semua. Nak tanya normal ke kalau baby saya asyik berak berkali kali dalam sehari? Kadang terkincit sikit kadang berak betul. Dah makan pampers dah dalam sehari. Normal ke? Dia bf kadang je campur fm. Dalam gambar tu berak yang betul. Kadang tak sampai 5 minit dia terkincit lg. Tidur pun sampai tak lena sbb tak selesa. #pleasehelp #firstmom

BABY ASYIK BERAK SEHARI BERKALI KALI
20 Các câu trả lời

umur berapa ni? my son pun mcm tu masa awal² lahir dulu (sebulan). sehari tukar 5 6 Kali pampers, setiap Kali tu jugak mesti berak

12mo trước

mmg kena kerap la tukar. awal2 dulu tiap 2 jam mesti tengok pampers dia berak ke tak. sebab kesian.

anak saya pun mcm tu sis tak smpai 4,5 minit cirit lagi rupanya susu alhamdulillah..lps tukar susu najis dia normal mcm biasa

12mo trước

Oh yekee itulah kejap kejap cirit kan. Awak dari susu apa tukar ke susu apa?

baby sy pun mcm tu, sejak tukar susu lactogen najis dia jd mcm ni, n berak bkli2

12mo trước

kalau sampai luka ni dah cirit sis. cuba stop fm terus & fokus kt bf saja. kalau masih nk mix, tukar susu. kesian baby.

anak saya dah 2 bulan bagi bf ja masi lagi tercirit mcm tu bawa ke doct ckp normal klau bby bf

12mo trước

Lama jgk sampai ke 2 bulan ye sbb kesian tgk lepastu habis pampers dibuatnya 😅 sampai rasa nak bagi fm pulak

normal sis anak saya pon berak macam tu lgi susu direct wak

12mo trước

Kan sama lah kita bf jarang sekali dua je fm tp tengok cirit mcm susu kita pulak yg salah 🥹 tgk makn semua ikut pantang

siannya dia.. semoga lukanya cepat sembuh ya..

Letak cream ni sis, sekejap je baik luka tu

12mo trước

Sama2 wak, macm kalau ruam dekat leher ke celah celah dia pun elok anak sy sehari je letak hilang

mummy ada mkn Lada hitam byk sgt ke?

normal wak anak saya pon macam tu

Normal baby breastfeeding

12mo trước

Yeke ingatkan sbb fm ataupun pemakanan saya yg salah ke tp makan mmg ikut pantang