kucing

Salam mommies, saya nk tanya ada tak kat sini yg preggy tapi at the same time bela kucing? Ada pape bahaya ke utk org mengandung? Sy ada seekor sj kucing dan tak tidur sama pun. Cuma time siang and sebelum tidur ada la gomol2 dia kasi manja sebelum letak kt tempat tidur dia. First pregnant so tak tau. Nak tanya doktor appointment sebulan lagi .

45 Các câu trả lời

Saya dri awl preg n skrang dh nk bsalin dh mmg tdo dgn kucing.. kdg2 kucing sya suka letak kepala brsebelahan dgn perut.. ada jga yg tdur atas dada.. smuanya baik2 ja.. be positive right..😊😊

Insya'Allah tkde ape2 masalah pun sis..sy ade 14 ekor kucing dlm jagaan sy yg mmg bebas main dlm umah..ok je time preggy bela kucing ni..paling penting kebersihan sekeliling kite 😊

Takda pape pun kalau kucing tu bersih. Kalau kucing kutip tepi jalan. Bawak la ke vet utk vaksin dan grooming bg dia bersih. Saya bela kucing juga. Siap tido sama sama lagi huhu

Saya ada bela kucing. Tdo pun kadang dia akan tdo dekat kepala dekat kaki dekat sebelah. InsyaAllah takde pape. Cuma najis pasir semua seeloknya biar husband atau orng lain buang kan.

Saya ade 5ekor kucing.. Buat main je.. InsyaAllah takde pape.. Asl kucing sis bersih.. Kucing saya semua dok usap kpala kat perut.. Dia tahu ada baby agaknyaa

Xmgandung pon kucing ni mmg ade bahaya nye.. Nak2 ag dh ade baby t.. Lagi laa.. Bulu dye tu bahaya.. Boleh datangkan mcm2 penyakit n masalah.. Terutama Asthma..

Boleh cuma najis dia kalau nk uruskn pakai sarung tgn atau mnta org lain uruskn...sya masa blum prgnt n ttc kucing la pghibur pneman..bla sy prgnt dia hilang..sedih.

5y trước

Tu lah sy lepas setahun setengah baru mengandung. Kucing ni laa yg buat teman.

Syer doc xbg bela.. Sbb najis dia ad virus syer lupa dh.. So ibu ni imun xkuat, tkot nnt effct baby.. So ktrg lepaskn jela dkt dgn rumh

sy bela jgk alhmdulillah smpi bsalin smue xde msalah..... kucing siap tdo ngn sy lg.... tp pasti kn yg die bersih laaa.... kena rajin

Sy da bca jgk yg ibu preggy tk elok dkt dgn kucing tp tktaw la betol ke tk,sy sblm preggy tksuka kucing ny dh preggy jd suka😇