kucing

Salam mommies, saya nk tanya ada tak kat sini yg preggy tapi at the same time bela kucing? Ada pape bahaya ke utk org mengandung? Sy ada seekor sj kucing dan tak tidur sama pun. Cuma time siang and sebelum tidur ada la gomol2 dia kasi manja sebelum letak kt tempat tidur dia. First pregnant so tak tau. Nak tanya doktor appointment sebulan lagi .

45 Các câu trả lời

Sy pernah miscarriage sbb virus kucing masa kandungan 4 bulan. Sy x bela kucing. Tapi ada kucing dtg rumah, sy kasi dia makan jer. Sentuh pun x pernah. Tapi Allah duga kan. Selepas cuci, sy kena ambil injection utk matikan tu virus selama 4 bulan sblm boleh pregnant balik.

Saya pon bela kucing 4 ekor dari sblom pregnant lgi. Mmg indoor. Siang lepaskan kt ruang tamu. Mlm letak dlm sangkar. Kadang2 kene jgk handle little box . Pakai mask n glove. Tawakal je skrg. InsyaAllah besar pahala bela kucing nie. Dia doakan kita slalu 😘😘😘

saya ada bela 2 ekor kucing dr awl prgnant . tidur sama . berak sy buangkan . now perut da nak mrletupp da . alhamdulilah takde apa apa . just jaga kebersihan la . cuci tagan . mandi kan miaw tu . pastikan tkde kutu . jaga jaga bulu miaw tu kdg gugur kene besihkan .

Sye pn ad kucing sye jgak yg brsihkan najis dye alhamdulillah tkde pape cuma nak brsihkn najis dye tu pkai srung tangan or plastik then lps cuci najis tu cuci tgn bersih²..sye sllu cuci najis dye sblom mandi jdi lps je buang najis dye sye trus mandi

saya mengandung masuk 7 bulan baru bela anak kucing sebab orang buang .. 2 ekor .. fikir sebelum bela anak belajar bela kucing dulu .. fikir nak hilangkan rasa geli 😂 and praktis jadi ibu .. rasanya takda masalah kot cuma jaga kebersihan jee ..

Atas org jgk...sblum ni sy ade bela kucing, sejak tahu sy hamil sy bg ke org kucing sy..sbb sy tkut bulu kucing boleh memudaratkan sy..sy dah lama ikhtiar anak..sy xnak la pasal kucing jadi usaha saya sia2...sy xnak myesal dikemudian hari

Dlu sy mgmdung suka sgt dgn kucing. Anak kucing gebu2 pelihara dr bby smpi la sy mlahir ank sy. Sekali sy kena atsma. Anak sy juga. Doc cakap sbb kucing. Sbb sy tdur pn dgn kucing. Tp x tau la sbb tu atau bukan.

taktau la.. tp sblm sy prgnt, sy slalu suruh kucing yg dtg umah ni doakan sy prgnt,. alhamdulillah.. sy dh prgnt, sblm ni kmi suami isteri kerap bg mkn.. mnjakan peluk2 dia.. ni kucing jiran ☺️☺️

sy bela kucing tp bila tahu prgnt, sy bagi mkn mandi je .. bersih najis2 smua suami yg buat.. kalau kandungn masih baru, kalau blh elakkan ..lagi2 yg bkaitan dgn najis kucing .. kesan nya bhaya utk bby

kucing bela indoor xpe, kucing bersih sntiasa mndi dan dh divaksinkn. cuma jgn urus bkaitan poo pee dia je, yg tu bg la suami buat. klu tpaksa uruskn pn, pastikn pkai glove dan cuci bersih tgn tu.