Berpantang stress

Salam mommies saya nak meluah dan boleh beri saya pandangan adakah saya seorang yg manja dan mengada ngada masa berpantang ? Masa saya baru lepas bersalin saya terberak di katil wad 2 kali doctor ckp itu adalah effect ubat tahan sakit jadi saya kerap jalan utk ke tandas utk bersih kan diri dlm wad , lepastu saya ingat kn saya dah boleh balik rumah rupanya anak saya kena kuninh dan saya bermalam d wad 2 hari bersma anak saya ini anak first saya x de pengalaman dlm jaga anak dan jaga luka jahitan lepastu saya discharge dari hospital esok nya doc suruh saya pegi emergency utk check kuning anak saya pun pergi sbb risaukan anak baru2 ni nurse call suruh ke kk utk check kuning anak saya pergi juga dan dah hari ketujuh luka jahitan saya sakit mcm rasa bengkak saya ada termencangkung sebab kan anak nangis dan saya nak terkencing jadi saya terlupa yg saya ada jahitan adakah sbb tu jahitan saya sakit ? Skrng smua org ckp saya manja kan diri sangat sbb jalan slow2 dan baring padahal smua tahu skrng baru saya dpt pantang btul2 slepas kehulu kehilir dgn anak . Adakah saya salah ? Saya sakit x buat2 bila saya duduk rasa sangat sakit tapi nak tak nak saya kena slalu duduk sbb saya susukan anak . Cuma saya stress bila dilabel "manja" kalau bole saya nak cepat sembuh saya rasa sakit sngt bila duduk . Ibu2 yg ad pengalaman bersalin bole bagi pandangan ? Terima kasihhhh.

2 Các câu trả lời

sis sama mcm saya alami skrang.. saya pantang hari ke5. dari hari pertama sampai ke harini saya tak boleh pantang betul²... anak masuk Nicu lah skrang anak kuning... saya sakit sangat di tempat jahitan tu.. tiap kali gerak rasa sakit mencucuk².. bila kita jalan slow.. angkat kaki tak lepas dan cakap sakit orang akan cakap normal.. biasalah.. rilek lah itu je pun.. saya ni sakit sbb anak first dan jahit banyak 😥 saya selalu cakap sorang² mcm sis.. adakah saya ni manja juga? sedih sangat skrang...

Nope. Awak tak manja dan awak tak mengada ngada. Saya faham perasaan awak dan apa yang kita rasa lepas bersalin tu. Saya percaya orang sekeliling awak tu mesti terdiri daripada seorang wanita yang telah bergelar ibu juga kan. Abaikan cakap cakap yang negatif. Buat tak tahu je. Berlapang dada. Apa yang saya boleh bantu awak, minta bantuan dan moral support daripada suami. Selamat berpantang dan semoga cepat sembuh🌹

1y trước

terima kasihhhh terima kasihh nangis saya baca ini terima kasih sangat2 paham saya smoga allah permudahkan urusan awak diberi kesihatan dan murah rezeki . 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍