Hb rendah dari start bukak buku

Salam & Hi mommies. Saya dari start bukak buku pink sampai skrg 20w hb tak penah naik hari ni check 9.9 je. Macam mana naikkan ye? normal ke kalau ada ibu2 yg makan apa2 pon tetap tak naik. kopi teh dah stop, iberet makan 2 biji sehari makan masa perut kosong. Ke kena tukar ubat ye ambik maltofer ke

2 Các câu trả lời

Yg tu nnti nurse akn refer sis dkt doktor/dorg akn pantau sis dgn lbih.Klau msih xnaik wlpun slpas ubat2 lain,nnti dorang akn bagi kita jenis Ubat inject/venofer smacam tu.Sy dlu HB msih rendh wlpun dh d beri doktor cuba stiap ubt,last2 smpai ubat inject,kena pegi klinik 2/3 kli sminggu kena cucuk ubat tu smpai tgn naik lebam2 kedua-dua belah?

1y trước

Naik tu ada lh xbyk xkurang.HB ngam2 je smpai nk dkt Due tu cun2 je ok.Ye btul tu sis,kita mmg jnis ssh nk naik hb nya wlpun dh mkn mcm2.Cuma harapkn ubat je bgi harapan haihhh?

makan sayur bayam hari2... InsyaAllah..