Boleh ke naik motor?

Salam hi mommies nak tanya pendapat dan nasihat. Masa first trimester pregnancy saya pernah ada bleeding tapi tu pun masa awal awal week 3-4 lepas tu pergi clinic, dr prescribed duphaston lepas tu tak pernah bleeding dah so maybe jugak process tampalan masa tu. Masa tu saya dah tak naik motor dengan husband untuk ke office. Tapi sekarang saya dah 20minggu alhamdulillah baby okay. Boleh ke nak naik motor balik? Penat nak hadap jam berjam jam tapi risau dengan baby 🥲 #firstbaby #firstmom #pleasehelp

15 Các câu trả lời

saya pun sama sblm preggy mmg naik moto lps tau preggy trus naik kete je..dhla skrg jalan jem...sy baru trimester 1 risau nk naik moto sbb baru² lagi..kalau mcm puan ok kot sbb suami bawak xapa...

sy dri awal pregnant smpai skrg baru je msuk third trimester ni masih naik moto lagi. ulang alik anta anak amik anak g balik sklh dgn g checkup skali. kena hati2 selalu lah tu je.

kenderaan tidak bersalah.. naik je..cuma jgn langgar bonggol kuat sgt.. hati².. alert atas jln..

hai sis. sy dulu naik kereta jugak bila dah 2nd trimester naik moto. tak larat nak hadap jam.

Sye naik moto dri first trimester sampai 8month ..tapi suh suami bawak perlahan je🤭