36weeks 5days

Salam mommies nak tanya kalau kedudukan baby still sonsang, ada tips atau exercise tak? Doc bagi masa lagi seminggu untuk repeat scan. Harap sgt kepala baby dah dkt bawah nanti 🥹#firstmom #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

5 Các câu trả lời

hi sis, time sy 34 weeks baby sy songsang, then doc suggestkn sy utk bykkan sujud dgn buat baring tebalik bentuk L kt dinding (kaki kt ats, sandar punggung kt dinding). if sis larat solat mcm biasa, better solat mcm biasa sbb byk sujud kn. ape yg doc suggest kt su tu alhamdulillah kepala baby da kebawah tp kdg dia bergerak juga. now sy dah 36weeks n alhamdulillah kepala baby da kt bwh. btw, doc sy kata buat bentuk L tu mmg menjadi n doc penah buat research psl bnde ni. goodluck sis

5mo trước

amin. moga dipermudahkan. kite usaha n doa je sis.

Sama la sis, sya dh 36weeks bby masih songsang, sya kena masuk wad untuk ecv kalau x berjaya kena cs dh.. Sya dh try mcm2 exercise tpi bby still xnak pusing 🥺

5mo trước

Kiranya kalau selepas buat ecv tu, semua ok, boleh terus balik tanpa stay dkt hospital ke? Sakit time buat proses je kan? risaunya saya ya Allah semoga dipermudahkan segala urusan 🤲🏻

Semoga dipermudahkan. Bahagian bawah perut dh start sakit tak?

5mo trước

Belum. Esk kena warded untuk ecv, doakan ecv sy berjaya 🤲🏻

Semoga dipermudahkan sis. Harap2 sis berjaya jgk. 😊

try bersujud

5mo trước

dah mcm2 ikhtiar. esk kena warded untuk ecv, semoga berjaya 🤲🏻